Izrada i dizajn internet stranica

Izrađujemo funkcionalne i estetski privlačne web stranice, koje će Vas istaknuti među digitalnom konkurencijom

Zašto odabrati nas za izradu internet stranica ?

Izrađujemo visokokvalitetne web stranice koje su prilagođene suvremenim potrebama korisnika. Koristimo najnovije tehnologije i pratimo najnovije trendove kako bismo stvorili web rješenja koja će unaprijediti Vaše poslovanje.

Naš fokus je na izgradnji web stranica koje ne samo da izgledaju privlačno, već i pružaju izvrsno korisničko iskustvo.

Proces izrade internet stranice

Cijena izrade web stranice

Cijena izrade web stranice ovisi o raznim faktorima, a u nastavku su izdvojeni i opisani oni koji imaju najveći utjecaj.

Početna cijena domene iznosi 15 eura / godišnje, no može se znatno razlikovati ovisno o specifičnostima i Vašim zahtjevima. Dostupnost imena domene, popularnost odabrane domenske ekstenzije(.com, .hr, .global, itd.) te eventualne dodatne usluge ili paketi koje davatelji usluga nude mogu utjecati na ukupnu cijenu.

Više o pojmu domene možete pročitati ovdje.

Cijena hostinga u većini je slučajeva viša od cijene domene. Cijena hostinga varira ovisno o značajkama i kvaliteti paketa koje odaberete. Iako je moguće pronaći jeftine hosting pakete, preporučuje se izdvojiti nešto više iz budžeta kako biste osigurali bolju kvalitetu usluge.

Cijena hostinga često ovisi o sljedećim faktorima:

 1. Resursi: količina prostora za pohranu, brzina procesora, količina RAM-a i propusnost internetskog prometa utječu na cijenu hostinga. Veći resursi obično rezultiraju višim cijenama.

 2. Dodatne značajke: neki hosting paketi uključuju dodatne značajke kao što su SSL certifikati, e-pošta, podrška za baze podataka i druge usluge. Ove dodatne značajke mogu utjecati na cijenu.

 3. Podrška: hosting poslužitelji s boljom korisničkom podrškom i bržim vremeneom odgovora imaju često višu cijenu zbog dodatnih resursa koji se ulažu u podršku korisnicima.

Sve u svemu, cijena hostinga za prosječne web stranice iznosi oko 60 eura / godišnje.

Što je hosting i više o njemu možete pročitati ovdje.

Internet stranice mogu imati različit broj podstranica, a to može značajno utjecati na njezinu funkcionalnost, sadržaj i cijenu. Ovisno o Vašim cijevima i potrebama možete se odlučiti za one-page web stranicu ili stranicu s više podstranica. U nastavku su nabrojane neke ključne informacije o nevedenim opcijama:

 1. One-Page web stranica: One-page web stranice sastoje se od samo jedne stranice na kojoj se prikazuje sav sadržaj i sve bitne informacije. Ova vrsta web stranice često se implementira za manje tvrtke koje žele kratko i jasno predstaviti sebe i svoje usluge. Glavna prednost ovakvih web stranica je ta što se sve bitne informacije koje želite podijeliti nalaze na jednom mjestu, što omogućuje korisnicima jednostavnost, te lakše traženje željenih informacija. Nedostatak one-page web stranica može biti ipak ograničenje u količini sadržaja i informacija koje možete podijeliti sa korisnicima.

 2. Web Stranica s više podstranica: web stranica s više podstranica ima više odvojenih stranica koje obično služe za različite svrhe. To najčešće uključuje naslovnu stranicu, usluge, o nama, kontakt, blog i druge relevantne podstranice. Ova vrsta web stranica pruža više prostora za detaljno prikazivanje vaših proizvoda, usluga i sadržaja. Ona omogućava bolju organizaciju i veću opširnost informacija koje želite pružiti korisnicima.

Utjecaj na cijenu: broj podstranica utječe na ukupnu cijenu izrade web stranice. Web stranice s više podstranica zahtijevaju više vremena i truda za izradu i uređivanje. Razlog tome je da svaka podstranica može imati svoj jedinstveni dizajn, sadržaj i funkcionalnost. Kvalitetan sadržaj i grafički dizajn također doprinose kvaliteti web stranice, što može dodatno utjecati na cijenu.

Sadržaj web stranice ključan je u privlačenju posjetitelja. Sadržaj možete napisati Vi sami, ili možete taj zadatak prepusitit nama. Ako se odlučite za drugu opciju, izradu web stranice ćete platiti više. 

Bez obzira na to kako odlučite pristupiti pisanju sadržaja, važno je osigurati da sadržaj informira posjetitelje i privlači potencijalne kupce.

Prikupljanje materijala i vizuala: osim tekstualnog sadržaja, web stranica uključuje i vizualni materijal kao što su fotografije, ilustracije, infografike itd. 

Važno je za napomenuti da se ne bavimo fotografiranjem, što znači da ako ćete htjeti na web stranici imati unikatne i originalne fotografije, trebat ćete ih slikati sami, ili ćete unajmiti profesionalca da ih slika umjesto Vas. U većini slučajeva slike slikane sa kvalitetnijim mobilnim telefonom su dovoljno dobre za implementaciju na web.

Optimizacija fotografija za web stranicu igra ključnu ulogu u postizanju brzog učitavanja, što doprinosi većem broju posjetitelja. Slike i vizualni elementi čine Vašu web stranicu privlačnom, ali velike i neoptimizirane slike mogu usporiti učitavanje stranica, što negativno utječe na zadovoljstvo korisnika. Ova stavka je iznimno važna prilikom izrade web stranice. Evo i zašto:

 1. Brzina učitavanja: velike slike mogu značajno usporiti brzinu učitavanja web stranice. Optimizacija slika smanjuje veličinu datoteka, što omogućava brže učitavanje stranica i bolje korisničko iskustvo.

 2. Pristupačnost: brža web stranica pruža bolju pristupačnost i korisnici neće morati čekati dugo da vide sadržaj.

 3. SEO standardi: brže učitavanje web stranice ima pozitivan utjecaj na SEO rezultate, jer se brze stranice često rangiraju bolje na pretraživačima. Više o SEO optimizaciji možete pročitati ovdje.

 4. Mobilna prilagodba: optimizirane slike pomažu i mobilnim korisnicima, koji često imaju ograničene brzine internetske veze.

Kvalitetan web dizajn može privući posjetitelje i pridonijeti uspješnom postizanju ciljeva Vaše web stranice. Ovdje su neki ključni aspekti vezani uz web dizajn i kako on utječe na cijenu izrade:

 1. Odabir dizajna: postoje dvije glavne opcije za izradu web dizajna. Možete koristiti gotove predloške (template) koji su već dizajnirani i prilagoditi ih prema vašim potrebama. Alternativno, možete odabrati unikatan dizajn koji će biti specifično izrađen samo za vašu web stranicu. Unikatan dizajn pruža veću kreativnu slobodu i mogućnost prilagodbe, ali često ima veći utjecaj na cijenu.

 2. Vizualna privlačnost: dizajn web stranice trebao bi biti vizualno privlačan, prilagođen Vašem brendu i ciljnoj publici. Kvalitetan dizajn koristi odgovarajuće boje, tipografiju, grafičke elemente i raspored kako bi stvorio pozitivan dojam.

 3. Responsivnost: dizajn mora biti prilagodljiv različitim uređajima i veličinama zaslona. Responsivan dizajn osigurava da Vaša web stranica izgleda i radi dobro na računalima, tabletima i mobilnim uređajima. Više o responzivnom dizajnu možete pročitati ovdje.

 4. Jasna navigacija: dobar dizajn uključuje jasnu i intuitivnu navigaciju. Posjetitelji bi trebali lako moći pronaći informacije koje traže, bez poteškoća.

 5. Korisničko Iskustvo (UX): dizajn također igra ključnu ulogu u korisničkom iskustvu. Intuitivno postavljeni elementi, brza navigacija i atraktivan raspored poboljšavaju interakciju posjetitelja s Vašom web stranicom.

 6. Brzina učitavanja: dizajn treba biti prilagođen tako da ne usporava brzinu učitavanja web stranice. Velike slike ili složeni grafički elementi mogu usporiti učitavanje, što negativno utječe na korisničko iskustvo, te doprinosi smanjenju posjeta.

 7. Branding: dizajn treba odražavati vaš brend, koristeći logotip, boje i vizualne elemente koji su dosljedni s vašim poslovnim identitetom.

 8. Konverzija: Dobar dizajn također ima cilj poticanja željenih radnji posjetitelja, kao što su klikovi na pozive na akciju (kontaktiranje Vas, kupnja proizvoda, itd.)

Utjecaj na cijenu: unikatan dizajn ima veći utjecaj na cijenu izrade web stranice, dok su implementacija gotovih predložaka jeftinija opcija.

Kvaliteta dizajna, složenost grafičkih elemenata te količina i razina detalja također mogu utjecati na ukupnu cijenu. Važno je uskladiti dizajn sa Vašim brendom i poslovnim ciljevima kako biste dobili privlačnu i funkcionalnu web stranicu koja privlači željenu publiku.

FAQ

Prvi i najvažniji korak je kontaktirati nas. To možete učiniti ispunjavanjem formulara na našoj kontakt stranici. Važno je da sve podatke unesete ispravno. Također, preporučujemo da u posljednjem polju kratko opišete temu web stranice, postavite ciljeve, navedete željeni rok izrade, te ako je moguće, okvirni budžet. Nakon što zaprimimo Vašu poruku, kontaktirat ćemo Vas kako bismo detaljnije prodiskutirali o projektu. To uključuje pitanja o dizajnu web stranice, nabavi sadržaja za web stranicu i ostalim važnim aspektima. Kada zajednički razmotrimo sve detalje i postignemo dogovor, poslat ćemo Vam neslužbenu ponudu, a nakon potvrde krenut ćemo u izradu Vaše web stranice.

Za uspješnu izradu Vaše web stranice, potrebno je nabaviti kvalitetne fotografije koje želite koristiti na web-u.

Osim fotografija, važan je i tekstualni sadržaj koji će biti implementiran na stranici. Tekst možemo osmisliti i mi, no trebat ćemo od vas smjernice o ključnim informacijama koje želite prenijeti putem web stranice.

Da bi Vaša web stranica bila vidljiva na Google tražilicama, potrebno je provesti SEO optimizaciju. SEO optimizacija omogućuje rangiranja Vaše stranice na internet tražilicama, što rezultira povećanjem posjećenosti.

Više o SEO optimizaciji možete pročitati ovdje.

Web stranice radimo u CMS programu pod nazivom WordPress. WordPress mogu koristiti i početnici kako bi obavili neke jednostavne izmjene na web stranici, ili za praćenje analitike posjećenosti web-a. S toga zaključujemo da je odgovor DA. Kasnije možete sami uređivati svoju web stranicu.

Naravno, osim ažuriranja sadržaja, održavanje web stranice je ključno. Preporučujemo da uz uslugu izrade web stranice odaberete i uslugu mesečnog održavanja, što osim tehničke podrške obuhvaća i mesečno ažuriranje sadržaja,te je ipak preporučljivije od samostalnog uređivanja.