Izrada web shopa

Proširite svoje poslovanje i pretvorite posjetitelje u zadovoljne kupce u 2024. godini

Zašto odabrati nas za izradu web shopa ?

Iako izrada web shopa može na prvi pogled djelovati kao kompleksan i zahtjevan proces, kod nas to ipak nije tako. Želimo da svaki klijent bude zadovoljan svojom web trgovinom, te da mu proces izrade bude što jednostavniji.

Jedina smo agencija u 2024. godini koja Vam nudi beskonačan broj revizija, što znači da će se web shop prikazivati online tek u onom trenutku kada ćete Vi biti u potpunosti zadovoljni s njim.

Proces izrade eCommerce riješenja (web shopa)

Što utječe na cijenu izrade web trgovine ?

Cijena izrade web shopa ovisi o raznim faktorima, a u nastavku su izdvojeni i opisani oni koji imaju najveći utjecaj.

Početna cijena domene iznosi 15 eura / godišnje, no može se znatno razlikovati ovisno o specifičnostima i Vašim zahtjevima. Dostupnost imena domene, popularnost odabrane domenske ekstenzije(.com, .hr, .global, itd.) te eventualne dodatne usluge ili paketi koje davatelji usluga nude mogu utjecati na ukupnu cijenu.

Cijena hostinga obično je viša od cijene domene. Cijena hostinga varira ovisno o značajkama i kvaliteti paketa koje odaberete. Iako je moguće pronaći jeftine hosting pakete, preporučuje se izdvojiti nešto više iz budžeta kako biste osigurali bolju kvalitetu usluge.

Cijena hostinga često ovisi o sljedećim faktorima:

 1. Resursi: Količina prostora za pohranu, brzina procesora, količina RAM-a i propusnost internetskog prometa utječu na cijenu hostinga. Veći resursi rezultiraju višim cijenama.

 2. Dodatne značajke: neki hosting paketi uključuju dodatne značajke kao što su SSL certifikati, e-pošta, podrška za baze podataka i druge usluge. Ove dodatne značajke mogu utjecati na cijenu.

 3. Podrška: Hosting pružatelji s boljom online korisničkom podrškom i brzim odgovorima često imaju višu cijenu zbog dodatnih resursa koji se ulažu u podršku korisnicima.

Sve u svemu, cijena hostinga za prosječne web trgovine iznosi oko 60e / godišnje. 

Cijena izrade web trgovine ponajviše ovisi o broju artikala koje planirate uključiti u svoju ponudu. Za svaki proizvod potrebno je dodati detalje poput slika, opisa i drugih atributa, što znači da unos pojedinog proizvoda zahtijeva određeno vrijeme. Iz tog razloga je broj artikla jedan od ključnih faktora koji utječe na ukupnu cijenu.

Postoje različiti načini online plaćanja koji se mogu implementirati na web shop, a svaki od njih ima svoje karakteristike i određenu razinu složenosti. Neka od često korištenih rješenja, za plaćanje proizvoda online su: plaćanja pouzećem, kartična plaćanja, uplata na IBAN račun, te plaćanja putem PayPal-a.

 1. Plaćanja pouzećem: implementacija plaćanja pouzećem je jedna od jednostavnijih. Ova opcija omogućuje kupcima da proizvode plate gotovinom prilikom dostave. To je često popularan izbor za kupce koji žele platiti nakon što prime svoje narudžbe.
 2. Kartična plaćanja: kartična plaćanja su jedna od najraširenijih načina plaćanja na web trgovinama, ali mogu biti zahtjevna za implementaciju. Uključuju integraciju sa sustavima za obradu kartičnih transakcija kako bi se omogućilo kupcima sigurno i brzo plaćanje.
 3. Uplata na IBAN račun: ova opcija omogućuje kupcima da izvrše uplatu na Vaš bankovni račun. Ovaj način zahtijeva dostupnost bankovnih podataka i praćenje plaćanja.
 4. Plaćanja putem PayPal-a: PayPal je popularna platforma za online plaćanja koja omogućuje brze i sigurne transakcije putem. Ovaj način plaćanja nije zahtjevno implementirati na web shop.

Pošto je najsloženije implementirati plaćanje karticom, primjena ovog naćina plaćanja naplatit će se skuplje od ostalih. Također, posebne funkcionalnosti kod procesa plaćanja mogu utjecati na cijenu (kreditni limit kupaca, ostvarivanje bodova prilikom kupnje, itd.).

Sadržaj koji će se nalaziti na Vašem web shopu jedan je od ključnih elemenata, pogotovo za marketing web-a. Kvalitetno napisan sadržaj će pretvoriti obične posjetitelje u potencijalne online kupce, dok će nekvalitetan i ne zanimljiv sadržaj rezultirati slaboj posjećenosti web shopa.

Pisanje sadržaja možete obaviti Vi, ili pak tu zadaću možete prepustiti nama.

 

1. Sadržaj za stranice “O nama,” “Kontakt,” “Često postavljana pitanja” i slične:

Ako ćete pisanje prepustit nama, bit će nam potrebne samo osnovne informacije o Vašem poduzeću/obrtu. To obuhvaća povijest, viziju, ključne informacije o Vašem timu ili osoblju, itd.

Navedene stranice bitno je uključiti u web shop, kako bi se stvorilo povjerenje među posjetiteljima, te pružila transparentnost o Vašem poslovanju.

 

 

2. Sadržaj opisa artikla:

Za pisanje zasebnih tekstova za proizvode, trebat ćemo ponudu svih artikla koje će Vaš web shop sadržati. Osim popisa proizvoda, bit će potrebno pružiti i slike tih proizvoda.

Slike koje će se nalaziti na stranicama „O nama“, „FAQ“, možete uslikati pametnim telefonom, dok bi slike artikala trebale biti kvalitetnije. Iz tog razloga predlažemo da za njih unajmite fotografa ili da tražite dobavljače za dopuštenje korištenja njihovih fotografija.

Ipak, u krajnjem slučaju artikle možete slikati mobilnim telefonom, a mi ćemo potom te slike dodatno urediti, no ovaj način nije preporučljiv, jer uništava dizajn web trgovine što doprinosi smanjenju posjećenosti.

Jezičke i lokalne prilagodbe web shopa su ključne ako planirate prodavati proizvode na globalnoj razini. Evo nekoliko aspekata koje treba razmotriti:

 1. Višejezični sadržaj: Prvo što ćete morati uzeti u obzir su prijevodi Vašg web shopa na različite jezike. To uključuje prijevode svih stranica, artikala, opisa, uvjeta kupnje i drugih relevantnih informacija. Troškovi prijevoda ovih sadržaja variraju ovisno o broju jezika koje planirate podržavati.
 2. Lokalizirani sadržaj: Pored prijevoda, morat ćete prilagoditi i lokalizirati sadržaj kako biste se bolje približili ciljnoj publici. Ovo uključuje prilagodbu valuta, mjernih jedinica i vremenskih zona.
 3. Pravne i regulatorne obveze: Svaka regija može imati svoje specifične pravne i regulatorne zahtjeve koji se moraju poštovati. Ovo može uključivati porezne zakone, zahtjeve zaštite potrošača i druge propise.
 4. SEO: Ako želite da Vaš web shop bude vidljiv na lokalnim Google tražilicama u različitim zemljama, trebat ćete provesti optimizaciju za lokalne ključne riječi i analizirati SEO strategiju za svaku regiju. SEO optimizacija je jedna od ključnih rješenja za privlačenje kupaca. Dobro optimizirana web trgovina omogućuje bolje rangiranje na Google tražilicama, što rezultira većem broju posjetitelja i naravno dokaz je da je marketing odlično izveden. Google je najpopularnija tražilica te se optimizacija web shopova i web stranica prilogođava prema njoj.

FAQ

Prvi i najvažniji korak je kontaktirati nas. To možete učiniti online, ispunjavanjem formulara na našoj kontakt stranici. Važno je da sve podatke unesete ispravno. Također, preporučujemo da u posljednjem polju kratko opišete temu web trgovine, postavite ciljeve, navedete željeni rok izrade, te ako je moguće, okvirni budžet. Nakon što zaprimimo Vašu poruku kontaktirat ćemo Vas kako bismo detaljnije prodiskutirali o projektu. To uključuje pitanja o dizajnu web shopa, načinima plaćanja, unosu artikala, nabavi sadržaja za web trgovinu, strategiji prodaje (marketing), te ostalim važnim aspektima. Kada zajednički razmotrimo sve detalje i postignemo dogovor, poslat ćemo Vam neslužbenu ponudu, a nakon potvrde krenut ćemo u izradu Vaše web trgovine.

Prije izrade web trgovine, potrebno je pripremiti ponudu proizvoda koje će shop sadržati. Važno je dostaviti slike proizvoda, te je poželjno napisati njihov opis. Ako niste u mogućnosti pružiti profesionalne fotografije, slike se mogu fotografirati pametnim telefonom, a mi ćemo ih dodatno urediti. Također, opis artikala možemo napisati mi, no sve navedene dodatne usluge će se naplatiti. 

Naručene narudžbe lako možete pratiti putem WordPress sučelja. WordPress je jedna od najpopularnijih platformi za eCommerce rješenja (izradu web shopa), te korištenje njegovih osnovnih funkcija, kao što su pregled narudžba, mogu svladati početnici u kratkom vremenskom roku. Važno je napomenuti, da za svaku narudžbu koja se izvrši na web shopu, primit ćete obavijest na svoj Gmail račun. Osim toga, korisnicima koji izvrše narudžbu, automatski će stići potvrdna poruka na njihovu e-mail adresu, što dodatno olakšava praćenje narudžbi i komunikaciju između kupaca i Vas.

Trajanje izrade web shopa može varirati ovisno o mnogim faktorima, uključujući složenost projekta, veličinu trgovine, funkcionalnosti koje su potrebne, itd.

1. Složenost dizajna: Ako zahtijevate visokokvalitetan dizajn, on može produžiti vrijeme za izradu web shopa. Dizajniranje privlačnog, intuitivnog sučelja i prilagođavanje dizajna Vašoj ciljanoj publici zahtijeva dodatno vrijeme i trud.

2. Testiranje i ispravci: Ne smijemo zaboraviti fazu testiranja i ispravaka. Ovo je ključna faza u kojoj se provjerava funkcionalnost web trgovine, otkrivaju i rješavaju bugovi i osigurava da sve radi kako treba. Kvalitetno testiranje može produžiti ukupno trajanje projekta.

3. Promjene u zahtjevima: Ako se zahtjevi za projektom mijenjaju tijekom izrade, to može značajno utjecati na trajanje. Važno je da se zahtjevi jasno definiraju prije početka rada kako bi se izbjegle nepotrebne promjene kasnije.

4. Kvaliteta sadržaja: Priprema visokokvalitetnog sadržaja, uključujući slike i opise proizvoda može potrajati ako imate velik broj artikala ili složene proizvode.

5. Obim i složenost projekta: Veličina i složenost web shopa su ključni faktori. Veća trgovina s više artikala i funkcionalnosti obično zahtijeva više vremena za razvoj.

6. Funkcionalnosti: Različite funkcionalnosti, poput načina plaćanja, stvaranje korisničkih računa, recenzija proizvoda i filtriranja, mogu produžiti vrijeme izrade projekta. Složenije funkcionalnosti zahtijevaju više vremena za stvaranje web rješenja.

 

U zaključku, trajanje izrade web shopa ovisi o mnogim faktorima, ali temeljito planiranje i dobra organizacija ključni su za uspješan projekt. Razvoj eCommerce rješenja traje u prosijeku do 30 dana.